torstai 28. huhtikuuta 2016

Torstai ja ruisletut

Viikko alkaa taas kääntymään loppua kohden!
Ja tänään sattuu olemaan armaan kuopuksemme 6v syntymäpäivä.
Viime viikonloppu tosiaan jo juhlittiin urakalla niitä juhlia, joten tänään ei enää ole tiedossa herkkuja...

Paitsi lapsille tein välipalaksi Ruislettuja mustikka-kanelisoseen kanssa.
Itse en syö ruista, joten lapsukaiset saavat nauttia rauhassa ;D
Ja käynnissä on pieni "kesätiristely"-projekti, joten siitä ei lipsuta!

Maidoton ja sokeriton herkku tämä kuitenkin on!

Ruisletut

1litra kivennäisvettä(tai maitoa, jos et tarvitse maidotonta)
6 munaa
4dl hienoja ruisjauhoja
ripaus suolaa
2tl leivinjauhetta
1rkl kardemummaa
(steviaa tai hunajaa)

Paistamiseen kookosöljyä

Sekoita vispilällä neste ja jauhot.
Lisää mausteet ja leivinjauhe sekä munat.
Vatkaa reippaasti, jotta munien rakenne menee kunnolla rikki.

Leivinjauhe ei ole pakollinen, mutta meillä tykätään kuohkeista letuista.

Anna taikinan seisoa hetki, jotta jauhot turpoavat hiukan.

Paista kookosöljyn kanssa kuten tavallisetkin letut :)

Mustikka-kaneli sose

Haluamasi määrä mustikoita
kanelia
steviaa/hunajaa

Soseuta ja VALMIS!

Asteen verran ehkä terveellisempiä kuin perinteiset letut.
Ainakaan ei ole valkoisia vehnäjauhoja käytetty ;)

Näillä herkuilla jatketaan

Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti