perjantai 8. huhtikuuta 2016

Lakumantelit ilman sokeria

Hyvää perjantaita!
Viikonloppu jo kolkuttelee ovella ja monella se tarkoittaa karkkihyllylle suuntaamista :)
Mitä jos tänä viikonloppuna suunnistaisitkin mieluummin pähkinähyllylle?

Jokin aika sitten monessa paikassa laiteltiin reseptejä lakritsimanteleista.
Vaikka alkuperäisissäkään ohjeissa ei ollut paljoa sokeria, tein kuitenkin oman version täysin ilman sokeria.
Kaikille pieni määrä sokeria ei ole pahitteeksi, mutta jos haluat katkaista sokerikoukun
tai muuten olla täysin ilman sokeria, niin tällä se onnistuu.

Näitä herkkuja voi hyvillä mielin syödä leffaa katsellessa,
kunhan muistaa, etteivät nämäkään kalorittomia ole ;)
Manteleissahan on tunnetusti paljon energiaa, mutta onneksi energia tulee pääosin hyvästä rasvasta!
Hiilihydraatteja mantelissa ei ole juuri nimeksikään.

Sokerittomat lakumantelit

3tl vettä
1tl suolaa
(veitsenkärjellinen steviaa)
6tl lakritsijauhetta
200g kuorellisia manteleita

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kaikki muut ainekset keskenään, paitsi mantelit.
Stevian lisääminen on siis makuasia. Jos pidät pienestä makeudesta lakritsissa, niin laita steviaa.
Jos taas pidät enemmän ns. suolaisesta salmiakista jätä stevia pois.
Sekoita niin, että mahdolliset paakut sulavat ja seos on tasaista.
Laita mantelit sekaan ja anna niiden hetken imeä kuoreensa lakritsiseosta.

Levitä leivinpaperin päälle pellille mantelit niin, etteivät ne kauheasti osu toisiinsa.
Osuminen ei ole vaarallista, mutta paiston jälkeen ne on helpompi irroittaa erillee, jos eivät ole paistuneet
toisiinsa kiinni :)
Paista n. 7-10min, uunista ja mausta riippuen.
Saavat ottaa vähän väriä kuitenkin.

Paistamisen jälkeen irroittele mantelit toisistaan ja sekoita niihin loput lakritsijauheet.
Maista ennen loppujauheen lisäämistä, ja vähennä määrää tarvittaessa.

Valmista nautittavaksi!

Hyvää viikonloppua toivotellen,

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti