keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Helppo Chili-kanankoipi resepti, OLKAA HYVÄ!

Maistuisiko tällä viikolla Chili-kana?
Tämä on meidän perheen ehdoton suosikki ja tätä tuleekin tehtyä aika säännöllisesti.
Vaikka olen luvannut teille ohjeita, jotka säilyvät hyvin, niin tämä ei valitettavasti ole sellainen.
Siksi tämä onkin meillä yleensä viikonloppuruoka.

Kaikki kaupan valmiiksi marinoidut kanat sisältävät paljon suolaa ja sokeria, puhumattakaan muista turhista aineista...
Itse tekemällä saat sokerittoman ja juuri sen verran tulisen/miedomman kuin itse haluat.

Chili-kanankoivet

Kastike

1 purkki/500g paseerattua tomaattia
2tl paprikajauhetta
1/2-2tl chilijautetta (maun mukaan tulisuutta)
1tl valkosipulijauhetta
1tl sipulijauhetta (ei välttämätön)
loraus oliiviöljyä
1tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
 Sopiva määrä maustamattomia kanankoipia

Ota kanankoivet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen aloitusta.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään HAARUKALLA, jotta saat sekoitettua seoksen tasaiseksi.
Levitä leivinpaperin päälle pellille kanankoivet ja lusikoi kastiketta niiden päälle reilusti.
Paista n. tunti.
Huomaat, että kana alkaa irtoilla luista. Voit myös tarkistaa kypsyyden leikkaamalla veitsellä paksuimmasta kohdasta ja kurkkaamalla sisään ;)

Kastiketta riittää hyvin yhdeksälle kanankoivelle.
Jos teet vähemmän, niin levitä kastike kanoille niin, ettei lusikka kosketa kanan pintaa.
Näin voit käyttää ylimääräisen kastikkeen vaikka dippikastikkeeseen.
Eli lisäät jäljelle jääneeseen kastikkeeseen vain turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä ja dippikastike on valmis!

Toivottavasti maistuu teillekkin!

Maria

Kaikki kuorrutteen ainekset rivissä :)
Lusikoi ronskisti tomaatti-chili kuorrute kanankoipien päälle ja eiku uuniin!
Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti