keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Mutkat suoriksi sokerittomalla myslillä :)

Tässä tulee samalla kerralla Sokeriton herkku ja Mutkat suoriksi-resepti!

Moni syö aamuisin kiireessä kaupan muroja tai mysliä.
Valitettavasti niissä on aika iso määrä sokeria ja suolaa. Sekä keinotekoisia aromeja.

Kiireen varalle kannattaakin tehdä tätä superhelppoa mysliä :)

Mysli

1 kg Isoja kaurahiutaleita (valitse gluteeniton, jos sille on tarvetta)
200g auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
200g kurpitsansiemeniä
200g pellavansiemeniä
150g kookoshiutaleita tai lastuja
200g rusinoita
kanelia, vaniljaa

Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kaada kaurahiutaleet valitsemaasi suurehkoon kulhoon, mysliä tulee vetomäärällisesti n.3 litraa :)
Laita leivinpaperi pellille ja siemenet (ei kookosta) siihen tasaiseksi kerrokseksi.
Paahda siemeniä n.10min ja nosta pelti uunista.
Kääntele siemeniä ja sekoita sekaan vielä kookokset.
Kookos palaa helposti, joten tarkkaile niitä ja tarvittaessa kääntele välillä.
Paista vielä n. 5-10min, kunnes siemenet ovat saaneet kivasti väriä.

Kun olet ottanut pellin uunista ja siemenet ovat vielä kuumia, ripottele sekaan kanelia ja vaniljaa.
Sekoittele kaneli ja vanilja kuumiin siemeniin. Siemenissä on paljon rasvaa ja niihin tarttuu helposti mausteet, kun rasva on kuumetessaan tullut pintaan :)
Sekoita siemenet ja rusinat kaurahiutaleiden sekaan.
Valmis!

Reseptiä voit muutella oman maun mukaan ja lisätä vaikka pakastekuivattuja marjoja, kuivattuja karpaloita(tarkista että ovat sokerittomia), kuivattua omenaa, pähkinöitä.... Jne, jne...:)

Mysliä voit tarjota vaikka maustamattoman jogurtin ja marjojen kanssa.

Mysli säilyy hyvänä huoneenlämmössä viikkoja!

Herkullisiin aamuihin,

Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti